Protezare Dentară

Protezarea Dentară

Pierderea dinților reprezintă o problemă răspândită la orice vârstă, fie din cauza traumelor și afecțiunilor dentare, fie din cauza cariilor, care se răspândesc rapid și deseori în mod iremediabil. Totuși, în zilele noastre există numeroase metode în stomatologie de a restaura sau înlocui dinții pe arcada dentară. Proteza dentară fixă sau mobilă este una dintre soluțiile stomatologice recomandate, care vă redă eficient zâmbetul și în același timp previne deplasarea dinților și apariția altor afecțiuni cauzate de lipsa dinților. 

Proteze dentare calitative in Chisinau

DAVINCI dental clinic oferă servicii calitative de stomatologie în Chișinău la care poți apela oricând! La noi activează o echipă de specialiști în diverse domenii, inclusiv în protetică dentară și poți beneficia de o consultație profesionistă, în timpul căreia vor fi stabilite posibilitățile de tratament în dependență de nevoile tale. Prin radiografie dentară se determină cu exactitate toate detaliile necesare pentru a începe tratamentul, precum și prezența unor afecțiuni dentare ce trebuie tratate mai întâi. O parte esențială este și discuția dintre medic și pacient, în cadrul căreia să fie explicată desfășurarea tratamentului, precum și impactul pe care acest pas îl va avea asupra modului de viață. Odată ce pacientul este informat și pregătit, tratamentul poate fi început.

Protezare dentara profesionista de la Davinci dental clinic

Doar după rezolvarea tuturor problemelor dinților se poate continua cu protezarea, iar înainte de instalarea propriu-zisă, medicul stomatolog poate întreprinde și alte proceduri de pregătire pentru tratament. Împreună cu tehnicianul, sunt amprentate arcadele dentare, este stabilită forma dinților, culoarea, adaptarea protezei dentare și alte detalii pentru a confecționa dispozitivul potrivit. După finalizare, medicul stomatolog va oferi recomandări de îngrijire orală și întreținerea corectă a protezei, pentru a-i păstra integritatea și a evita orice complicații.

Proteze dentare Chisinau, Moldova

Protezarea dentară are loc printr-un dispozitiv personalizat după dantura pacientului, care constă din suport și dinți artificiali. Se pot distinge două tipuri de protezare dentară:

  • Protezarea dentară fixă - posibilă atunci când există dinți înconjurători care să servească drept suport pentru puntea dentară. Acest tip de proteză înlocuiește un număr redus de dinți lipsă. Proteza dentară fixă poate fi aplicată și pe implanturi dentare, atunci când este oportun.

  • Protezare dentară mobilă - poate fi parțială sau totală, înlocuind o parte din dinții lipsă sau dinții în întregime, folosită atunci când nu există dinți suficienți pentru suportul punții dentare, așa cum sugerează și denumirea poate fi detașată la dorință.

Implant dentar in Chisinau, cel mai bun pret

Protezele dentare îmbunătățesc în general funcțiile de masticație și vorbire, iar în plus sunt stabile și confecționate în mod personalizat, imitând culoarea naturală a dinților. Astfel, acest serviciu rapid va reda funcționalitatea dinților, în același timp oferind o estetică dentară plăcută. Această opțiune este aleasă mai ales datorită costurilor reduse în comparație cu alte proceduri de înlocuire a dinților, pentru rapiditatea tratamentului și durabilitatea construcției.

La început, pentru unele persoane purtarea protezei dentare provoacă un oarecare disconfort, unii pacienți simt presiune pe gingii, însă cu timpul majoritatea se adaptează. În această perioadă de adaptare, este recomandat consumul alimentelor moi și în formă lichidă, pentru a nu forța proteza sau gingiile. În primele zile, sunt posibile și dureri la nivelul gingiilor, însă de obicei acestea dispar odată ce pacientul se obișnuiește cu proteza dentară. La finalul acestei perioade de adaptare, proteza va fi percepută ca ceva natural și nu vor mai exista incomodități. În caz contrar, este necesară vizita la clinica stomatologică unde vor fi efectuate ajustările necesare. 

Indiferent de tipul de proteză dentară ales, igiena orală nu trebuie în niciun caz neglijată, iar proteza trebuie de asemenea curățată în mod regulat. Aceasta trebuie schimbată mai ales atunci când e deteriorată, când apare tartru și pete pe suprafața dinților artificiali. O proteză dentară bine întreținută poate dura între 5-7 ani, iar ulterior poate fi înlocuită. 

Printre factorii care garantează menținerea protezei dentare se numără:

  • Tipologia protezei dentare alese;

  • Materialul din care dispozitivul este confecționat;

  • Construcția corectă în funcție de dantură;

  • Întreținerea și igienizarea protezei.

Dacă ești interesat de acest tip de serviciu, specialiștii de la DAVINCI dental clinic sunt gata să-ți răspundă la toate întrebările pe care le ai și să te ajute pe parcursul tratamentului protetic. Ai încredere în noi și redobândește-ți zâmbetul!

Tratamente

Costuri

proteza totala mobila acrilica

4000 lei

overlay din Ceramica E-max

150 euro

coroana metale-ceramica

1900 lei

Share acest articol pe reteaua preferata
Programeaza-te acum!

Cu NOI vei ECONOMISI Timp, Nervi si Bani!
Nu a fost complectat corect cimpurile . Te rog revizeaza
Thank You ! Your email has been delivered.