Radiografia Dentară

Radiografia dentară în DAVINCI dental clinic – tehnologii contemporane, investigații detaliate

Radiografia dentară este cea mai importantă investigație, pe lângă anamneză și examenul obiectiv, obligatorii pentru orice tratament dentar, anume ea arată starea tuturor țesuturilor din cavitatea bucală, atât celor vizibile (dantura), cât și formațiunile ascunse ochiului uman (maxilarele, oasele, sinusurile, țesuturile moi). Din acest motiv, este indispensabilă medicului stomatolog în stabilirea unui diagnostic precis și în planificarea tratamentului. Cel mai frecvent, pacienții nu au nici timp și nici dorința de a se deplasa pentru această investigație, ca ulterior să se întoarcă în cabinetul medicului cu rezultatul. Respectiv, o clinică stomatologică respectabilă (în special în Chișinău) trebuie să dețină un cabinet dotat pentru acest tip de investigații.


Exista mai multe tipuri de radiografii dentare, iar noi la DAVINCI dental clinic folosim în mod exclusiv doar ultimele metode cunoscute în stomatologie. Evident, preferăm radiografia dentară digitală, pentru că suntem loiali conceptului de stomatologie verde și ne dorim un impact minim asupra mediului, dar și pacientului. Acest dublu efect se obține prin prisma faptului că inovațiile în radiologie dentară oferă posibilitatea de a scădea și mai mult expunerea pacienților în timpul investigației. Suntem mândri că optăm pentru reducerea emisiei de raze ionizante prin utilizarea tehnicii radiologice digitale de ultimă generație, totodată oferind rezultate maximal de exacte, astfel ușurând procesul de diagnosticare și tratamentele dentare.

Tipuri de radiografii dentare, indicații

După amplasarea aparatului în raport cu cavitatea bucală, deosebim radiografii dentare intraorale și extraorale.  La rândul lor, radiografiile dentare intraorale pot fi de mai multe tipuri, în funcţie de zona pe care o vizează:

 • Radiografie dentară retroalveolară periapicală - evidenţiază probleme stomatologice ca: abcese, tratamente de canal incorect efectuate, boli gingivale sau parodontale, determină densitatea osoasă;

 • Radiografie dentară bitewing (cu film muşcat) – detectează cariile greu vizibile, fisurile smalţului;

 • Radiografie dentară ocluzală (maxilară sau mandibulară) – permite depistarea unor chisturi, fisuri mandibulare, abcese, dinţi care încă nu au erupt sau care cresc greșit.

Principalele tipuri de radiografii dentare extraorale, în funcţie de zona vizată, sunt:

 • Radiografie dentară panoramică sau ortopantomografie dentară – evidenţiază toţi dinţii, precum şi maxilarele şi sinusurile, sunt utile practic oricând, dar indicate în special atunci când sunt vizate mai multe zone sau e nevoie de o viziune de ansmablu;

 • Telegrafiile (de faţă, profil şi axială) – arată imaginea întregului craniu, în diverse poziţii, pentru observarea dinţilor în raport cu maxilarul şi profilul pacientului, adesea utile pentru medicul ortodont sau chirurgul ce va introduce un implant dentar.

Radiografia digitală – avantaje

Radiografia dentară digitală se deosebește printr-o calitate net superioară celei clasice, cu radiaţii minime. Informația obținută poate fi transmisă direct medicului pe e-mail, păstrată în format electronic şi accesată oricând, ulterior, fără a se pierde.

Deși un rentghen dentar în Chișinău de mult nu mai este o problemă, anume radiografiile digitale reprezintă metoda ideală de a investiga radiologic pacienții în majoritatea cazurilor. 

Lista exactă a serviciilor ce legate de această categorie sunt:

 • Consultația medicului specialist

 • Teste bacteriologice parodontologice

 • Teste de carioreceptivitate

 • Confecționarea modelelor de studiu din ghips

 • Confecționarea șabloanelor chirurgicale pentru implantologie ghidată

 • Protocol fotostatic profesional digital de diagnostic

 • Dental Recall (examinare periodica de control)

 • Full Check-up Dentar

 • Consultația One Day Dental Implant 

 • Masterpan de Implantologie ghidată

Grație eforturilor pe care le facem în vederea modernizării tehnologiilor disponibile, investițiile în utilaj performant, dar mai ales în profezionalizarea continuă a medicilor stomatologi și a personalului auxiliar, obținem posibilitatea de a oferi servicii stomatologice performante, accesibile acum oricui, oricând.Tratamente

Costuri

Viziografie

70 lei

ortopantomografie digitala

200 lei

computertomografie 3D

500 lei

Share acest articol pe reteaua preferata
Programeaza-te acum!

Cu NOI vei ECONOMISI Timp, Nervi si Bani!
Nu a fost complectat corect cimpurile . Te rog revizeaza
Thank You ! Your email has been delivered.