Stomatologie Pediatrica

Stomatologia pentru copii

Copii, în virtutea alimentației lor care de cele mai dese ori conține multe dulciuri și băuturi carbogazoase, au probleme cu dinții. Fie că este vorba despre carii, erodarea smalțului sau sensibilitatea crescută a gingiilor, cei mici au nevoie de atenție sporită în ceea ce privește sănătatea dentară și igiena orală

Totuși, actualmente, din nefericire, este o mică colaborarea între medicii pediatri și stomatologi, abordare pe care echipa Davinci dental clinic încearcă să o schimbe, mergând pe o abordare holistică.


Există opinia în care prima vizită la stomatolog trebuie efectuată la vârsta de 1 lună, pentru a verifica starea frenului, care ar putea încurca procesului de alăptare, Alți specialiști merg pe recomandarea pentru părinți să meargă la dentist imediat după apariția danturii de lapte, pentru a observa la timp anumite carențe, pe care va fi mult mai greu să le corectați în adolescență. Există chiar și o vârstă recomandată pentru prima vizită la dentist: 3 ani, din varii motive. În această perioadă, copilul dezvoltă o receptivitate aparte față de adulți, este mult mai atent și, desigur, poate interacționa pozitiv cu medicul stomatolog.

În această ordine de idei, este relevant să fie efectuate vizite regulate din jumătate în jumătate de an, pentru a monitoriza posibila apariție a anumitor probleme frecvente în rândul celor mici, precum sunt: 

  • Fren legat - statisticile spun că fiecare al treilea bebeluș se ciocnește de această problemă. Prin urmare, dacă cel mic nu se atașează corect la sân, nu poate suge, atunci merită să treceți un control la stomatolog, care poate interveni minim ca să desprindă membrana, suficient cât să ușureze alimentația celui mic. 

  • Caria dentară - este probabil cea mai frecventă problemă a dentiției copiilor. Cariile distrug smalțul dinților, crescându-le sensibilitatea și făcându-i vulnerabil. Totodată, dacă nu sunt tratate la timp pot degenera în alte afecțiuni ale cavității bucale, creând durere și necesitate de intervenție invazivă.

  • Gingivita - este o afecțiune care dă bătăi de cap și rezultă din cauza unei igiene orale precare. Dacă nu se efectuează ritualul zilnic de curățare al dinților, pe suprafața dinților se acumulează tartrul și placa bacteriană, care provoacă inflamarea gingiilor și degenerează în dureri și sângerări acute, ia pe termen lung în pierderea dinților.

  • Abcesul dentar - o afecțiune care apare des la copii tot din cauza acumulării tartrului dentar și a plăcii bacteriene. Este o urgență stomatologică, care nu suportă amânare și implică intervenție rapidă, plus utilizarea antibioticelor, care ar minimiza riscurile.

  • Demineralizarea danturii - este o problemă frecventă, care presupune pierderea fluorului din dinți, iar pe termen lung duce la apariția cariilor. Pentru a evita acest lucru, puteți apela stomatolog care aplică un gel cu fluor care remineralizează dinții și-i regerează. Dacă se execută procedura în timp util, atunci dinții afectați se refac în câteva săptămâni, iar utilizarea unei paste de dinți speciale va prelungi efectul. 

  • Înghesuirea dentară - deși suntem predispuși să credem că vor conta doar dinții schimbați acest lucru este eronat. De cum cresc dinții de lapte, de amplasarea acestora, depinde ulterior cum se va forma dantura matură, prin urmare, în cazul în care există o înghesuire dentară, aceasta trebuie, în mod urgent, corectată, lucru posibil de făcut doar cu ajutorul medicilor. Corectarea eficientă permite danturii să se dezvolte corespunzător și diminuează riscurile apariției altor probleme, precum abcesele, cariile sau demineralizarea dinților.


Un moment important, de care nu trebuie să uite orice părinte e să formeze o rutină de îngrijire a danturii chiar de la primii dinți, deoarece igiena corectă asigură sănătatea cavității bucale. Iată câteva sfaturi de care să ții cont:

  • Evită să dai copilului sucuri acidulate și băuturi carbogazoase;

  • Minimalizează consumul de dulciuri și optează pentru cele cu un conținut scăzut de zahăr;

  • Alege o pastă de dinți potrivită vârstei și o periuță de dinți cu perii moi, care nu ar traumatiza gingiile;

  • Nu uita de necesitatea vitaminelor D și a calciului pentru cel mic și alege suplimentele corect.

Davinci dental clinic prestează servicii stomatologice inclusiv celor mai mici pacienți, cu utilizarea tehnologiei digitală și a metodelor de tratament fără durere. Echipa noastră tratează cu succes cariile și tartrul, efectuează proceduri de reconstruire a dinților și, inclusiv, de aplicare a aparatului dentar. 

Punem un accent major pe metodele neinvazive de tratament și pe instrumente care funcționează corect, adaptate pentru nevoile danturii copilului, fără riscuri și sigure.

Pentru ca cel mic să meargă ușor la medic este important să respectați câteva recomandări: 

  • Creați un ritual de igienă orală zilnică, astfel încât copilul să înțeleagă cât de important este să-și protejeze dantura.

  • Povestiți-i despre medicul stomatolog și activitatea sa, astfel încât să-l informați pozitiv. Atenția celui mic trebuie îndreptată spre beneficiile vizitei la doctor;

  • Alegeți un medic stomatolog cu profil pediatric, care deține aptitudini necesare pentru a comunica eficient cu cei mici. 

Davinci dental clinic îți oferă o gamă largă de servicii destinate celor mici și te asigură că tratamentul lor va fi plăcut, cu rezultate pe măsură și fără disconfort. 


Davinci dental clinic - avem grijă de zâmbetul celor mici!



Tratamente

Costuri

Fizatie

220l

Fizatie

220l

Fizatie

220l

Share acest articol pe reteaua preferata
Programeaza-te acum!

Cu NOI vei ECONOMISI Timp, Nervi si Bani!
Nu a fost complectat corect cimpurile . Te rog revizeaza
Thank You ! Your email has been delivered.