ЭКО Стоматология

Stomatologie Verde
Activitatea DAVINCI dental clinic a început sub umbrela a 3 concepte inovative pentru domeniul stomatologic din RM: 

 1. Stomatologie complet digitalizată

 2. Abordarea interdisciplinară și holistică a actului medical. Implementând un sistem de monitorizare a pacienților post-tratament. 

 3. Stomatologia verde. De la deschiderea clinicii investim continuu în cele mai inovative și, important, cele mai eco friendly echipamente și materiale, (cum ar fi sistemul de ventilare cu recuperare de căldură ATREA DUPLEX 580 ECV5, aparate de sterilizare certificate EU etc).

Pentru anul 2020 a fost planificat și demarat un proces de rebranding, devenind Green Dental – prima clinică eco friendly din RM.

Clinica dispune de 3  cabinete ultra performante, tehnologii digitale implementate și o echipa medicală multidisciplinară. Astfel, oferim tratamente complexe, deImplantologie, Estetică Dentară, Ortodonție, Endodonție, Parodontologie și Chirurgie Orală.


CE REPREZINTĂ CONCEPTUL DE STOMATOLOGIE VERDE?

Stomatologia verde reduce impactul clinicilor dentare asupra mediului înconjurător prin integrarea a  principiilor și tehnologiilor eco-inovative, tratamente minime invazive și tehnologii digitale. De asemenea, susținem conceptul holistic, adică punem accentul pe un stil de viață sănătos, pe prevenirea problemelor de sănătate și pe prelungirea vieții, spre deosebire de tratarea recurentă a bolilor.

În conformitate cu principiile stomatologiei verzi, regândim fiecare aspect al serviciilor pe care le oferim atât pentru a contribui la dezvoltarea unei societăți durabile cât și pentru a impune un model de servicii la standarde înalte pentru generațiile viitoare de clinici dentare.

În calitate de susținători ai principiului de stomatologie verde, avem următoarele obiective:

 1. Utilizarea tehnologiilor avansate

Implementarea stomatologiei digitale are un impact ecologic imens, astfel se reduc considerabil cantitatea deșeurilor medicale rezultate (mase plastice și siliconice folosite în amprentarea cavității orale, gipsul și rășinile din care se toarnă modele de studiu, monomerii și polimerii acrilatelor care se utilizează la lucrările protetice provizorii). Toate manoperele se fac digital și tot procesul operează doar cu date electronice, iar produsul final  folosește inteligent materia primă, pentru servicii stomatologice de înaltă calitate, fără reziduuri.

 1. Stomatologie fără amalgam

Obturațiile (plombele) din amalgam (aliaj al mercurului cu unul sau mai multe metale) sunt toxice și noi le-am exclus definitiv din spectrul nostru de materiale. În schimb, punem la dispoziția pacienților plombe dentare din materiale estetice, asemănătoare dinților, rezistente și absolut compatibile cu organismul.

 1. Tratamente minim invazive sub microscop.

La capitolul tratament dentar sub microscop Chișinău abia este la început de cale, cu atât mai mult stomatologia din Moldova, dar noi ne-am propus să fim pioneri în asemenea servicii stomatologice. Intervențiile minim invazive, dar de precizie înaltă reprezintă viitorul tratamentelor dentare și ne mândrim că putem să oferim deja această realitate vizitatorilor clinicii.

 1. Reducerea emisiei de raze ionizante prin utilizarea tehnicii radiologice digitale de ultimă generație

Inovațiile în radiologie dentară oferă posibilitatea de a scădea și mai mult expunerea pacienților în timpul investigației.

 1. Sterilizarea instrumentelor conform normelor UE

Regulile asepsiei și antisepsiei sunt vitale pentru funcționarea adecvată a unei clinici stomatologice respectabile și, desigur, cei mai buni stomatologi acceptă să activeze doar în asemenea condiții. Avem autoclav cu consum redus de apă și energie. Un sistem electronic monitorizează procesul de sterilizare și îi verifică în permanență parametrii. În plus, cabinetele au pardoseală antibacteriană, pentru o protecție suplimentară.


 1. Consum redus de energie electrică

În clinica stomatologică DAVINCI dental clinic, optăm pentru iluminarea naturală sau pentru tuburi cu LED-uri. Instalarea sistemului inovator de ventilare cu recuperare de căldură ATREA DUPLEX 580 ECV5 a fost, de asemenea, un pas important pentru a diminua consumul de electricitate în clinică.

 1. Reducerea deșeurilor și a poluării

Punem accentul pe eliminarea responsabilă a deșeurilor dentare toxice. Personalul este instruit la angajare și ulterior periodic despre segregarea deșeurilor. Avem încheiat contract de prelucrare a deșeurilor medicale periculoase. Iar recent am încheiat un contract de colaborare cu o companie locală de prelucrare a plasticului, astfel tot plasticul (ambalaje, folii de sigilare) obținut în urma activității clinicii este prelucrat. 

 1. Reducerea consumului de apă și a poluării acesteia prin instalarea furtunurilor cu presiune înaltă și a filtrelor fizice și chimice 

ONU avertizează că dacă tendinţa actuală de irosire a apei continuă, lumea ar putea suferi o pierdere de 40% din totalul apei potabile până în 2030. Noi, echipa din clinica stomatologică DAVINCI Dental, facem tot posibilul să reducem considerabil consumul de apă și poluarea resurselor acvatice. 


Ne pasă de mediul înconjurător și ne dorim popularizarea conceptului de stomatologie verde, pentru că doar o funcționare sustenabilă a clinicii ne poate permite să activăm într-o lume pe care ne-o dorim pentru noi și generațiile viitoare. Ne dorim mai mult decât servicii stomatologice de calitate în Moldova, vrem un nivel de conștientizare și implicare diferit, cu rezultate de care să ne mândrim, iar procesul deja e pus pe roate.
Share acest articol pe reteaua preferata
Programeaza-te acum!

Cu NOI vei ECONOMISI Timp, Nervi si Bani!
Nu a fost complectat corect cimpurile . Te rog revizeaza
Thank You ! Your email has been delivered.