Implantologie

Conform Academiei Americane de Implantologie Dentară, Implantul Dentar este cea mai eficientă și singura soluție Corectă de înlocuire a unuia sau mai multor dinți pierduți, redând în proporție de 98% funcționalitatea și estetica naturală a dinților naturali.

CE ESTE UN IMPLANT DENTAR? 

Implantul dentar este o rădăcină artificială, realizată din titan pur, care este introdusă în osul mandibular sau maxilar și care se integrează complet în structura osoasă proprie,înlocuind cu succes dintele lipsă, fără a afecta alți dinți. 

DIN CE ESTE FORMAT UN IMPLANT DENTAR COMPLET


Șurub           Bont           Coroana

   Șurub           Bont Protetic           Coroana 

 Implantul propriu-zis este o piesa din titan pur 99, 95 % ce are forma unui surub. Implantul dentar joacă rolul unei rădăcini artificiale și este inserat în os.  Acesta este baza dintelui și poate susține unul sau mai mulți dinți artificiali (coroane). 

 Bontul protetic face legătura între șurub și dintele artificial (coroana). Aceste bonturi sunt specifice fiecărui tip de implant și este extrem de important ca acestea să fie originale și nu de la alți producători decât firma de la care s-a folosit implantul. O adaptare deficitară chiar și la nivel micronic poate duce, în timp, la inflamații ale țesuturilor periimplantare și la pierderea implantului dentar.

Coroana reprezintă partea estetica, cea vizibila a dintelui artificial. Aceasta este realizată în laboratorul de tehnică dentară, astfel încât să fie cât mai aproape ca formă și culoare cu cea a dintelui. Poate fi coroana metalo-ceramica sau coroana din Zirconiu.


Beneficiile implantului dentarimplant dentar davinci dental clinic

 • Cea mai rezistentă soluție pe termen lung
 • Pronunție îmbunătățită
 • Masticație similară cu cea a dintilor naturali
 • Cea mai biologică alternativă a variantelor protetice ( punților dentare și protezei mobile)
 • Opreşte atrofia osoasă, păstrează osul natural
 • Previne migrarea dinților vecini și retracția gingivală
 • Este ușor de curățat și igienizat
 • Mai multă încredere în interacțiunea cu ceilalți 
 • Aspect de facelifting și întinerire 

IMPLANTUL DENTAR VS ALTE METODE DE TRATAMENT

Pe lângă implantul dentar, există și soluții temporare de tratament, mai puțin costisitoare, dar cu efecte negative asupra danturii dvs. pe termen lung ( puntea dentară și proteza dentară mobilizabilă)

        reabilitare implanto-protetica davinci

Nu se mai  sacrifică dinții naturali pentru a ancora lucrări de tipul punților dentare.

O punte dentară (bridge=pod) are nevoie pentru ancorare de minimum 2 dinți stâlpi, dinți ce vor fi din păcate sacrificați (se extrag nervii, se obturează canalele și se slefuiesc dinții care odinioară erau sănătoși).

Protezele mobile, ce creau pacienților un permanent disconfort, rămân un artefact al trecutului. Actualmente, pacienții pot beneficia de dantură fixă, ancorată pe implanturi, care arată și se simte la fel ca și dinții natural

O proteză dentară este o lucrare protetică mobilă care se sprijină pe gingii și pe osul maxilar pentru suplinirea dinţilor lipsă. Aceasta poate fi realizată pentru întreaga arcadă sau parțial, pentru câțiva dinți. Din cauza presiunii masticatorii exercitate duce la resorbția osoasă, iar ulterior o intervenție cu implanturi dentare devine un caz complex ce necesită operația de augmentare osoasă

Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice si functionale extraordinare, pacientul nepercepand senzatia de “artificial”. In scurt timp de la inserare, acesta uita ca de fapt a pierdut in acel loc un dinte.

Mai jos vă prezentăm un tabel comparativ cu cele 3 tipuri de tratamente pentru dinții lipsă:                                                                                                                      proteza totala               punte dentara                   implant dentar davinci dental clinic   

Proteză MobilăPunte DentarăImplant Dentar

Durabilitate

5-7 ani7-10 ani     
10 ani-nelimitat        

Păstrarea dinților vecini sănătoși

 Rareori                            Nu                            Da

Transferarea presiunii masticatorii către

Gingie/dințiDințiOs

Oprește atrofia osoasă

NuNuDa

Necesită corecții periodice

Da

Da

Nu

Aspect de lifting facial și întinerire

temporarDaDa

 Concluzie:

Datorită tratamentelor cu implant dentar, pacientii nu mai sunt nevoiti sa sacrifice dintii naturali pentru a ancora lucrari de tipul puntilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creeaza un permanent disconfort, ci pot beneficia de dantura fixa, ancorata pe implanturi, care arata si se simte la fel ca si dintii naturali.

programare implant dentar

ETAPELE IMPLANTĂRII DENTARE

Consultația medicului implantolog – pasul fara de care nu putem raspunde la intrebarile „cat costa ?” si „cat durează?" In mod logic aceasta presupune:

 1. Investigatii radiologice - CBCT ( computer tomografia dentara )
 2. Efectuarea unor analize de sânge
 3. Examenul clinic cu stabilirea diagnosticului și planului de tratament. Diagnostic fara investigatii, plan de tratament fara diagnostic??? Nu se poate!

A se retine:

– In medicina nu exista anticipare si predictie de 100%! Diagnostic fără investigații, plan de tratament fără diagnostic??? Nu se poate!

Consultatia nu se poate realiza de la distanță!, via telefon sau e-mail ci presupune prezenta fizica a pacientului, interactiunea cu specialistul și efectuarea unor investigații obligatorii

Asanarea cavității orale ( a gurii )

Implantul este un dispozitiv medical steril, biomaterialele (osul substitut, membrana, etc) sunt sterile iar acestea nu trebuie sub nici o forma contaminate cu microbi patogeni din gura. De aceea,  inainte de orice interventie chirurgicala se va realiza igienizarea profesionala dentara completa, se vor curata si desfiinta pungile parodontale, se vor trata cariile dentare active, se vor extrage dintii irecuperabili care intretin infectii. Mai mult ca sigur, pacientul va primii o reteta cu antibiotice, intre sedinta de asanare si cea chirurgicala.

Inserarea Implantului Dentar în os

etapele implantarii

Procedura chirurgicala de inserare a implantului dentar este maximal nedureroasa si minim invaziva. Experienta vasta in domeniul implantologiei dentare, specializarile si tehnologiile de care dispunem fac ca specialistii DAVINCI dental clinic sa poata realiza orice tratament cu implant dentar – de la cele simple, clasice si standardizate, pana la cele complexe, cu grad mare de dificultate.

In functie de situatie si calitatea implantului dentar, acesta va fi lasat sa se ostrointegreze cateva luni ( de la 3 la maxim 6 luni) sau va fi incarcat imediat cu o coroana provizorie insa estetica (in special cele din zona frontala). Exista 3 tipuri de abordări a tratamentului cu implantul dentar:

 • Implantare imediata – implantul se insera imediat dupa extractia dintelui; uneori spatiul restant necesita aditionare de os;
 • Implantare amanatase realizeaza extractia iar implantul se insera dupa circa 1-2 luni cand s-a vindecat gingia;
 • Implantare intarziata – se realizeaza extractia iar implantul se insera dupa circa 4-6 luni, cand s-a refacut integral osul;fixare coroana

Deasemenea in functie de momentul fixarii coroanei dentare pe implant, exista:

 • Incarcare imediata – in momentul inserarii implantului dentar la acesta se ataseaza imediat coroana dentară.

Daca implantul va fi incarcat imediat, la acesta se va atasa bontul protetic (elementul de legatura intre implant si coroana).

 • Incarcare întârziată – coroana dentară se fixează pe implant peste 3-6 luni

Daca implantul va fi incarcat ulterior, acesta va fi acoperit cu:

 • Surub de vindecare (rol de protectie a filetului intern) – nimic nu va fi vizibil in gura deoarece gingia va fi suturata deasupra;
 • Conformator gingival (rol de modelare corecta a gingiei) – va fi vizibil in gura si va necesita o igienizare minutioasa zilnic.

Controlul post-operator. Timpul de vindecare

Dupa 7 zile de la interventie, se indeparteaza firele de sutura.

Stabilitatea implantului in os, imediat dupa inserare, este cruciala pentru succesul tratamentului. Stabilitatea imediata ( primara) este de natura pur mecanica. Dupa cateva luni, stabilitatea mecanica se transforma in stabilitate biologica, denumita osteointegrare, ce presupune formarea tesutului osos pe suprafata de titan a implantului.

Este obligator ca pacientul sa respecte toate recomandările medicului, sa se prezinte la toate controalele solicitate si sa mentina o igiena orala impecabila. Totodata, este important ca acesta sa nu fumeze.

Vindecarea (osteointegrarea) reprezinta o caracteristica individuala, bazata pe calitatea osului si difera de la un pacient la altul, de obicei intervalul de timp necesar procesului de osteointegrare variaza de la 3-6 luni.

In orice caz, la DAVINCI dental clinic veti primii toate indicatiile, reteta medicamentoasa, dieta speciala, tot suportul informațional și consultativ etc. si veti fi atent monitorizat dupa operatie.

 Lucrarea definitiva

coroana pe implant

Dupa 3-6 luni pe implantul dentar se va fixa coroana dentara. Aceasta vizita cuprinde citeva proceduri:

1. Descoperirea implantului și montarea conformatorului de gingie ( pentru modelarea conturului gingiei). Aceasta se produce relativ repede, in cateva zile (7-10 zile).

2. Amprentarea și realizarea coroanei dentare pe implant.

La DAVINCI dental clinic, coroana dentara pe implant este fabricata cu ajutorul tehnologiei avansate ( CAD/CAM) din materiale estetice si perfect biocompatibile (Ceramica integrala, Zirconiu, rasini polimerice de inalta calitate, etc) dar si din materiale clasice (compozit, Metalo-Ceramica), pretul variind in functie de materialul ales. Coroana dentara se fixeaza pe implant datorita bontului protetic și este absolut necesar ca acesta să fie original și nu de la alți producători decât compania de la care s-a folosit implantul. O adaptare deficitară chiar și la nivel micronic poate duce, în timp, la inflamații ale țesuturilor periimplantare și la pierderea implantului dentar.

3. Cimentarea coroanei dentare sau insurubarea coroanei pe implant.

 Controalele periodice

Succesul tratamentului pe termen lung nu poate fi garantat fara o igiena orala impecabila, realizata zilnic de catre pacient la domiciliu, dar si periodic, 1 dată la 6 luni, profesional, de către medicul stomatolog. Igienizarile profesionale periodice se vor efectua de catre medicul igienist, cu instrumente si aparatura speciala, menite sa protejeze atat implantul, cat si tesuturile din jurul acestuia.

La DAVINCI dental clinic, pacientii beneficiaza de un program de monitorizare periodica post-tratament. Pe langa igiena orala, va fi verificata de fiecare data ocluzia (muscatura) mai ales in zona implanturilor, astfel incat sa nu apara suprasolicitari care ar conduce la compromiterea si pierderea implantului.

Specialistii de la DAVINCI dental clinicva vor antrena sa realizati un periaj corect si va vor recomanda cele mai eficiente tehnici si produse de ingrijire orala, atat cele standard, cat si cele speciale care vizeaza implanturile dentare.

Tehnologii digitale avansate care asigură succesul tratamentului cu Implant dentar


7 Motive pentru care Pacienții au ales Tratamentul cu Implant dentar la DAVINCI dental clinic

All-in-One dental clinic 

 În clinica DAVINCI dental clinic, toate serviciile stomatologice sub acelasi acoperis, astfel încât, se eficientizează timpul pacientului la fiecare vizită și durata totală a tratamentului. 

 Echipă multidisciplinară de specialisti certificați international

Succesul tratamentului este garantat de o echipă medicală performantă, atent selectată și cu experiență dovedită în practică. Medicul implantolog are o experiență bogată de peste 10 ani in domeniul implantologiei.

Tehnologii high-end de investigație, diagnostic și tratament

Tehnologiile dentare avansate asigură 100% acuratețea și longevitatea inserarii implantului dentar, deasemenea scurtează durata tratamentul cu implant dentar

Modalități de plată flexibile și transparente

 Din grija pentru pacienții noștri, la DAVINCI dental clinic am înființat un sistem de soluții accesibile și disponibile pentru fiecare: programe financiare rentabile, achitări în rate fără dobândă, abonamente efective și bineînțeles oferte lunare fără compromisuri.

Siguranță, Sterilitate

În cadrul Clinicii DAVINCI dental clinic sunt respectate și implementate protocoale stricte de sterilizare și siguranță a pacientului actualizate cu reglementările ADA ( Asociația Dentară Americană) și îmbogățite cu elemente din protocoalele clinicilor dentare de referință din Germania, UK  și Franța

Garanție

Toate tratamentele cu implant dentar sunt realizate printr-un act medical impecabil și garantate printr-un document unic al clinicii care atestă calitatea tratamentelor – Certificatul de Calitate. De asemenea, fiecare implant dentar beneficiază de o garanție extinsă oferită de producător si se refera la materialul constitutiv, de la 10 de ani până la garanție pe viață.

Program de mentenanță posttratament- Aftercare

Tratamentul danturii tale nu se finisează doar în incinta clinicii. Specialiștii noștri vor avea grijă de starea ta de sănătate post-tratament și îți vor oferi toate recomandările medicale, necesare pentru ați menţine sănătatea dentară.

Când este recomandat Implantul dentar?

Per general, orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti poate apela la implant dentar. Este foarte important să se ia decizia la timp pentru a preveni pierderea de os, deplasarea dinților, și alte efecte negative care îți pot influența sănătatea dentară, aspectul facial și chiar calitatea vieții.

                                                       

Principalele contraindicații sunt dirijate de cantitatea si calitatea osului maxilar, pozitia sinusului maxilar sau a unor vase si nervi sau din cauze legate de starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de boli ca cancerul, anumite afectiuni ale sangelui, ale tesutului osos etc). De aceea, inaintea de plasarea implanturilor e nevoie de consultația medicului implantolog în timpul căreia se va face un set de radiografii dentare speciale si analize de sange.

Implantul dentar nu este recomandat persoanelor cu diabet necontrolat, afecțiuni ale oaselor sau afectiuni oncologice. Există totuși cazuri în care un pacient cu diabet poate face implant dentar dacă glicemia este ținută sub control și pacientul are o dietă controlată.

În ceea ce privește vârsta, implantul dentar poate fi făcut doar după ce s-a încheiat creșterea osoasă, adică după perioada adolescenței.


Supraspecializarile intensive în implantologie și experiența de mai bine de 11 ani a medicului implantolog, dr. Sergiu Fusu, precum si utilizarea tehnologiilor performante a transformat DAVINCI dental clinic într-un Centru de Excelență în Implantologie Dentară și Reabilitări Implanto- Protetice Totale din Republica Moldova, unde se practică pe scară largă Implantologia digitală. Astfel, sinergia dintre  unitatile laser, microscoapele de mare putere, tomografele dentare si sistemele cad/cam din dotarea clinicilor permite reabilitari rapide, minim invazive si precise cu implanturi moderne. In acest mod, planificarea virtuala tridimensionala la scara 1:1 atat a implantului cat si a lucrarii dentare chiar inainte de inceperea operatiei, ajuta la realizarea ghidului chirurgical, instrument care permite operatorului sa insere implantul in cele mai sigure conditii, diminuand aproape de zero riscul de a gresi • Inflamația și sângerarea gingiilor
 • Durerea în timpul mestecării
 • Miros neplăcut din gură
 • Mobilitatea dinților

Pentru a evita consecințele neplăcute ale bolii gingiilor, trebuie să vă adresați medicului în timp util pentru a diagnostica și a trata gingiile. În clinica Stomatologica Implantodent vi se vor oferi cele mai moderne metode de tratare a bolilor gingivale, tratament complex al parodontitei în conformitate cu protocoalele și standarde internaționale.


Share acest articol pe reteaua preferata
Programeaza-te acum!

Cu NOI vei ECONOMISI Timp, Nervi si Bani!
Nu a fost complectat corect cimpurile . Te rog revizeaza
Thank You ! Your email has been delivered.